Welkom bij Financieel Recht Advocaten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en advertenties binnen uw profiel te plaatsen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? Meer informatie over cookies.
Menu

Woekerpolis / Beleggingsverzekering

Vanaf het midden van de jaren negentig van de vorige eeuw zijn verzekeraars op grote schaal de concurrentie aangegaan met banken en hebben zij beleggingsproducten verkocht. Die beleggingsproducten werd een verzekeringsjasje aangetrokken om ze als verzekering te kunnen verkopen.

Verzekeraars die levensverzekeringen aanbieden, stellen in rechtszaken - ondanks dat ze dus in wezen dezelfde producten verkochten - vaak dat zij niet de zorgplicht hebben die banken ook in acht moeten nemen. Bepaalde soorten levensverzekeringen en beleggingsverzekeringen (woekerpolissen) lijken echter zeer veel op de financiële producten die door banken worden aangeboden.

Door de overeenkomsten tussen de producten van banken en bepaalde verzekeringen die door verzekeraars worden aangeboden, is er geen grond om aan te nemen dat er geen bijzondere zorgplicht zou rusten op een verzekeraar die een - naar aard van de verzekeringsovereenkomst die tussen de partijen is gesloten - bij uitstek professionele en deskundige partij is. Als uw verzekeraar zijn zorgplicht schendt, kan hij onder omstandigheden  worden aangesproken op het vergoeden van geleden schade. 

Contact met een advocaat

Heeft u een vraag over een beleggingsverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij behandelen geen zaken op basis van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand (toevoegingsbasis, zie: www.rvr.org).

Relevante uitspraken en nieuwsberichten


Terug


Laatste tweets