Welkom bij Financieel Recht Advocaten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en advertenties binnen uw profiel te plaatsen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? Meer informatie over cookies.
Menu

Klik op een van de onderstaande titels om een uitspraak te raadplegen. De uitspraken staan per onderwerp gerubriceerd. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Zorgplicht woekerpolis

Een woekerpolis is een verzekering waarbij met de premie wordt belegd. Tot en met 2008 zijn woekerpolissen in grote aantallen verkocht door verschillende verzekeraars. In 2006 bleek echter dat er veel mis was met een hoop van deze verzekeringen. Er werden vaak teveel kosten ingehouden, waardoor er op de einddatum veel minder geld beschikbaar was dan vooraf werd aangegeven. Zeker wanneer de polissen verbonden waren aan een pensioendoelstelling of bedoeld waren om de hypotheek af te lossen, kan de (potentiële) schade zeer groot zijn. Inmiddels zijn er verschillende rechtszaken gevoerd tegen verzekeraars die deze woekerpolissen aanboden. Deze verzekeraars wordt verweten dat zij een zorgplicht hebben, die ze hebben geschonden door woekerpolissen aan te bieden.

Heeft u vragen over uw woekerpolis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Terug
Nationale-Nederlanden moet schade na afsluiten woekerpolis vergoeden
ASR moet kosten terugbetalen nadat blijkt dat er onredelijk bezwarende bedingen in de algemene voorwaarden zijn opgenomen
ASR veroordeeld tot betalen schadevergoeding in woekerpolisdossier
Nationale-Nederlanden moet betalen in woekerpoliszaak
Arrest Hof van Justitie inz. Flexibel Verzekerd Beleggen van Nationale Nederlanden
Waarschuwen voor restschuldrisico ook voor professionele partijen (eigen zaak)
Hypotheek i.c.m. verzekering: Bank had op nadelige gevolgen van aflossen moeten wijzen
Nationale Nederlanden vangt bot in Luxemburg
Verjaring is gevaarlijke val voor consumenten met beleggingsverzekering
Terug
Laatste tweets