Heeft u geïnvesteerd in een crowdfundingproject en heeft u hier vragen over, bijvoorbeeld over een eventueel geleden verlies? Financieel Recht Advocaten kan u adviseren over de mogelijkheden.

Heeft u het gevoel dat u niet goed bent ingelicht over de nadelen van crowdfunding toen u wilde investeren in crowdfunding of geld wilde lenen via crowdfunding? Bent u te laat op de hoogte gebracht over het risico van crowdfunding of het crowdfunding rendement? Is investeren in crowdfunding slecht verlopen vanwege crowdfunding risico’s waarvan u niet op de hoogte was? Financieel Recht Advocaten adviseert u graag over de juridische mogelijkheden wanneer u niet voldoende bent geïnformeerd over de risico’s van crowdfunding.

Juridische advies over crowdfunding?

Heeft u besloten om te investeren in crowdfunding, maar bent u vervolgens tegen de risico’s van crowdfunding aangelopen? Bent u van mening dat u vóórdat u de keuze maakte om geld te investeren in crowdfunding niet voldoende op de hoogte bent gebracht van de voor- en nadelen van crowdfunding? Heeft u niet het verwachte rendement van crowdfunding behaald? Zijn de crowdfunding nadelen voor u groter dan de voordelen? Had u er niet voor gekozen om in crowdfunding te investeren als u vooraf had geweten wat de risico’s van crowdfunding zijn? Financieel Recht Advocaten hoort vanuit consumenten en professionele partijen, zoals accountants en bankiers, meerdere kritische geluiden over het gevaar van crowdfunding, onder meer over de informatieverstrekking. Wij komen graag in contact met mensen die vragen hebben over (de risico’s van) crowdfunding of over geld investeren in crowdfunding (‘crowdfunding investeren’). Daarnaast spreken wij graag met mensen die schade hebben geleden of vrezen om schade te zullen lijden vanwege een ongewenst rendement in crowdfunding. Wilt u graag juridisch advies op het gebied van crowdfunding? Dan helpen wij u graag verder.

De risico’s van crowdfunding

Heeft u in het verleden besloten om in crowdfunding te investeren, maar bent u daarbij tegen problemen aangelopen? Is het rendement van crowdfunding niet wat u ervan gehoopt had? Zijn de nadelen van crowdfunding voor u groter dan de voordelen? Financieel Recht Advocaten hoort meer kritische geluiden vanuit de markt. Waar banken hun kredietaanvragen laten beoordelen door ervaren professionals, is de particuliere belegger (die ervoor kiest om geld te investeren in crowdfunding) vaak niet in staat op een crowdfunding project voldoende te doorgronden op risico en rendement. Daarom lopen veel particulieren die in crowdfunding investeren tegen problemen aan. Ze zien het investeren in crowdfunding (‘crowdfunding investeren’) als een belegging die meer rendement oplevert dan een spaarrekening, maar zijn niet voldoende op de hoogte van de crowdfunding risico’s. Hierdoor lopen veel mensen die in crowdfunding investeren tegen problemen aan. Crowdfunding oplichting? Laat onze gespecialiseerde advocaten naar uw casus kijken. Zij zullen u uitgebreid adviseren over de stappen die u kunt nemen.

De nadelen van crowdfunding

De voordelen van crowdfunding worden vaak uitgebreid belicht, terwijl de risico’s van crowdfunding onderbelicht blijven. Maar is geld investeren in crowdfunding nu echt zo verstandig? Zowel de voor- en nadelen van crowdfunding dienen uitgebreid aangegeven te worden voordat er een goed besluit genomen kan worden. De nadelen van crowdfunding en crowdfunding risico’s moeten immers ook belicht worden. De informatieverstrekking is dan ook heel erg belangrijk voor het verstandig investeren in crowdfunding. De nadelen van crowdfunding zijn immers belangrijk bij het maken van een beslissing, net als gefundeerde informatie over het verwachte rendement van crowdfunding. Bent u niet voldoende geïnformeerd over het crowdfunding rendement? Of liep u tegen andere problemen aan op het gebied van crowdfunding? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op
Fabienne de Jong

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant