Als ondernemer bent u graag goed verzekerd. Een verzekeraar of assurantietussenpersoon dient dit ook zo goed mogelijk te regelen. Dit wordt ook wel de zorgplicht genoemd. Ter afdekking van risico’s kunt u onder meer een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, inventarisverzekering of opstalverzekering afsluiten.

Dekkingsgeschil

In sommige gevallen keert de verzekeringsmaatschappij niet uit, omdat zij meent in een belang geschaad te zijn of omdat er een geschil bestaat over de dekking van uw polis. Er bestaat dan een dekkingsgeschil. Vaak zijn de polisvoorwaarden voor meerdere interpretaties vatbaar, zodat beoordeeld moet worden welke interpretatie correct is en of u dus aanspraak maakt op dekking van uw schade.

Herbeoordelen van de redelijke kans op succes in een second opinion

Bent u rechtsbijstand verzekerd en heeft u een bedrijvenpolis afgesloten? En meent uw rechtsbijstandverzekering dat uw zaak geen redelijke kans op succes heeft? Wij kunnen u helpen bij het afgeven van een second opinion. Een second opinion houdt in dat wij uw zaak als onafhankelijk advocatenkantoor herbeoordelen op de kans op succes. In veel gevallen vergoedt uw rechtsbijstandsverzekeraar de kosten voor het laten uitvoeren van een second opinion.

Contact met een advocaat

Heeft u een dekkingsgeschil of ander conflict over de zorgplicht van uw verzekeraar of assurantiepersoon? Of bent u het niet eens met het oordeel van uw rechtsbijstandsverzekering dat er geen redelijke kans op succes bestaat in uw zaak? Neem dan contact op met de gespecialiseerde advocaten van Financieel Recht Advocaten. Zij staan u graag te woord.

Fabienne de Jong

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant