Als ondernemer kunt u mogelijk in financieel slecht weer terechtkomen. Het is van groot belang om u in dat geval tijdig te laten adviseren door een deskundige advocaat. Mogelijk kan een faillissement worden voorkomen of kunt u de schade (in privé) beperkt houden door een gesprek met een advocaat gespecialiseerd in faillissementsrecht of insolventierecht.

Zekerheden bij financiële problemen

Banken en andere kredietverstrekkers zoals crowdfunders verlangen vaak zekerheden als u geld van ze leent. Het vestigen en in stand houden van zekerheden is aan regels gebonden. Kredietverstrekkers nemen die regels niet altijd in acht of stellen dat zij over meer zekerheden beschikken dan in werkelijkheid het geval is. In sommige gevallen dient de huwelijkspartner mee te tekenen bij het aangaan van een krediet. In andere gevallen stelt de bank dat de bestuurder hoofdelijk verbonden is voor een schuld, terwijl de bestuurder in werkelijkheid zich slechts borg heeft gesteld voor de schuld. Wij kunnen dan voor uw onderzoeken of de kredietdocumentatie voldoet aan de regels van borgstelling.

Als u in zwaar weer komt te verkeren, kan het de moeite waard zijn om de zekerheidspositie van de bank of andere kredietverstrekker te laten onderzoeken. Als de kredietverstrekker het zekerhedendossier niet op orde heeft, dan is uw onderhandelingspositie misschien beter dan u zelf denkt.

Advocaat bij naderend faillissement

Banken verlangen vaak dat u als ondernemer privé meetekent voor kredieten. Door een goed plan op te stellen en uit te voeren, kan in veel gevallen worden voorkomen dat u ook privé in de financiële problemen raakt. Ons kantoor werkt samen met een kennispartner op het gebied van faillissementsrecht of insolventierecht. Op die manier zorgen we er voor dat als het toch mis gaat u als ondernemer, steeds binnen de grenzen van het recht, zoveel als mogelijk uit de wind blijft.

Wettelijke schuldsanering

In sommige gevallen, bijvoorbeeld als u uw onderneming exploiteert via een eenmanszaak of uzelf in privé als borg heeft gesteld, kan u bij een (dreigend) faillissement een beroep doen op de wettelijke schuldsanering. De wettelijke schuldsanering wordt ook wel WSNP genoemd. Via de wettelijke schuldsanering voorkomt u dat u uitzichtloos tegen uw schuldenpositie blijft aanhikken en biedt u wellicht de mogelijkheid om na 3 jaar een schone lei te krijgen. Soms is het ook mogelijk om buitengerechtelijk uw schulden te saneren.

Contact met een advocaat

Wilt u advies over of begeleiding bij financiële problemen of een naderend faillissement? Neem dan contact op met een gespecialiseerde faillissement advocaat of insolventie advocaat.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant