Probleem met verzekering

Veel mensen hebben een probleem met hun verzekering of een klacht over hun verzekeraar. Hierbij komt het vaak voor dat een verzekering weigert uit te keren en ontstaat er een geschil met de verzekeringsmaatschappij. Hieronder leest u meer over drie specifieke verzekeringen: schadeverzekering, levensverzekering en overlijdensrisicoverzekering.

Schadeverzekering

Een verzekering weigert uit te keren om verschillende redenen. Soms meent de verzekeraar dat het schade-evenement niet onder de werking van de verzekeringspolis valt. Soms stelt de verzekeraar zich op het standpunt dat de klant bij het aangaan van de verzekering belangrijke informatie heeft verzwegen. Ook komt het voor dat de verzekeraar stelt dat de klant een frauduleuze schademelding heeft gedaan. De verzekeraar kan niet zomaar weigeren om uit te keren. De weigering dient getoetst te worden aan de polisvoorwaarden en de wet.

Levensverzekering

Veel levensverzekeringen die in de afgelopen 20 jaar zijn afgesloten zijn zogenaamde beleggingsverzekeringen. Die worden ook wel woekerpolis genoemd. Woekerpolissen zijn aangeboden door ASR, Aegon, Nationale Nederlanden en alle andere grote verzekeraars in Nederland. Over beleggingsverzekeringen is veel te doen. Er wordt op dit moment een groot aantal rechtszaken gevoerd over de stiekem ingehouden kosten door verzekeraars wat leidt tot veel klachten en geschillen met verzekeringsmaatschappijen. Een beleggingsverzekering is iets anders dan een overlijdensrisicoverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Door het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kunt u zich verzekeren tegen overlijden. De nabestaanden blijven dan verzorgd achter. Overlijdensrisicoverzekeringen zijn vaak ingebakken in beleggingsverzekeringen. De premie wordt in dat geval gefinancierd door middel van onttrekkingen aan het opbouwgedeelte van de beleggingsverzekering. De hoogte van de premie is, indien de overlijdensrisicoverzekering is ingebakken in de beleggingsverzekering, afhankelijk van de hoogte van het opbouwgedeelte (Universal Life). Hier vindt u het rapport van de AFM waarin de AFM ingaat op de werking van beleggingsverzekeringen.

Contact met een advocaat bij problemen met verzekering

Heeft u ook een geschil met of een klacht over uw verzekeraar? Wordt de uitkering op uw verzekering ten onrechte ingehouden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij behandelen geen zaken op basis van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand (toevoegingsbasis, zie: www.rvr.org).

Lenie Spoor

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant