Nakoming afspraken

Heeft u een overeenkomst met de bank gesloten en wijzigt de bank gedurende de overeenkomst plots de rente of de renteopslag terwijl u dat niet verwacht had gelet op de met de bank gemaakte afspraken? Mogelijk kunnen wij de bank aanspreken op nakoming van de daadwerkelijk gemaakte afspraken, althans de afspraken zoals u die redelijkerwijs mocht begrijpen.

Vernietiging eenzijdig wijziging renteopslag

Wij plegen onderzoek aan de kredietdocumentatie en de algemene voorwaarden. In sommige gevallen kunnen algemene voorwaarden onredelijk bezwarend zijn. Het is een wijdverbreid misverstand dat alleen particuliere klanten een beroep zouden kunnen doen op het feit dat een algemene voorwaarde onredelijk bezwarend is. Ondernemers kunnen dat ook. Een beroep op de zogenaamde grijze, blauwe en zwarte lijst is overigens wel voorbehouden aan particulieren.

Opslagwijzigingsbeding bij renteswap

Veel ondernemers zijn in het afgelopen decennium door banken en andere kredietverstrekkers verleid om zogenaamde renteruilcontracten af te sluiten. Deze contracten worden ook wel renteswaps of rentederivaten genoemd. Veel banken hebben hun klanten ten onrechte geïnformeerd dat het op deze wijze synthetisch vastzetten van de rente hetzelfde zou zijn als het op reguliere wijze vastzetten van de rente. Dat is vaak, afhankelijk van het renteruilproduct dat u heeft afgesloten, niet juist. Indien er een zogenaamde negatieve waarde optreedt in het renteruilcontract wordt er een risico-opslag in rekening gebracht waardoor de kredietvergoeding stijgt en er in feite toch een hogere vergoeding voor het lenen van het geld betaald moet worden.

Contact met een advocaat

Heeft de bank uw rente ook eenzijdig gewijzigd en vraagt u zich af of dat zomaar kan? Neem dan hier contact met ons op. De advocaten van Financieel Recht Advocaten staan u graag te woord.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant