Nieuws: Coinbase is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank

Coinbase heeft zich succesvol geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als crypto service provider. Deze registratie stelt Coinbase in staat om onze volledige reeks retail-, institutionele en ecosysteem producten aan klanten in Nederland aan te bieden.

Persbericht

‘We zijn er trots op de eerste grote wereldwijde crypto-uitwisseling te zijn die de goedkeuring van de DNB-registratie heeft ontvangen – een belangrijke mijlpaal in de voortdurende internationale expansie van Coinbase.’

Coinbase beschouwt regulering van de industrie als een “enabler” voor de groei van crypto, door duidelijke basisregels vast te stellen die een omgeving zullen creëren die innovatie aanmoedigt en het vertrouwen in de sector van zowel het publiek als beleidsmakers versterkt.

‘Als onderdeel van de ambitie van Coinbase om ’s werelds meest vertrouwde en veilige crypto platform te zijn, hebben we stappen gezet om samen te werken met de overheid, beleidsmakers en regelgevers om de toekomst op een verantwoorde manier vorm te geven. Coinbase is er trots op een compliance-gestuurd bedrijf te zijn. Nederland is een kritieke internationale markt voor crypto, en ik ben erg enthousiast dat Coinbase het potentieel van de crypto-economie hier naar de markt kan brengen’, aldus Nana Murugesan, Vice President, International and Business Development bij Coinbase.

Coinbase bedient klanten in bijna 40 Europese landen via speciale hubs in Ierland, het VK en Duitsland. In verschillende grote markten zijn aanvullende registraties of licentie aanvragen gaande, in overeenstemming met de lokale regelgeving.

Financieel Recht Advocaten

Wilt u advies over of begeleiding bij conflicten over het cliëntenonderzoek van banken en de registratie van persoonsgegevens in de Gebeurtenissenadministratie, het IVR, het Incidentenregister en het EVR? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant