Nieuws: Consumenten krijgen extra compensatie voor hoge rente op doorlopend krediet

Consumenten hebben eerder te hoge rente betaald op hun doorlopend krediet. Consumenten kwamen in actie en stelde dat de rente niet in verhouding stond met de marktrente. Deze consumenten hebben met succes recht op een compensatie voor die hoge rente, aldus het Kifid.

Een kredietverstrekker hield de rente bij een doorlopend krediet hoog. Dit was opvallend aangezien de rente op de markt juist omlaag ging. Eerder werd geoordeeld dat de kredietverstrekker opnieuw de rentes diende te berekenen en het verschil aan de consumenten diende terug te betalen. Gebleken is dat de kredietverstrekker vóór 2008 werkte aan de hand van fictieve rentes, die hoger lagen dan de werkelijke marktrente.

Het Kifid heeft nu geoordeeld dat de kredietverstrekker de compensatie voor de betreffende consumenten opnieuw dient te berekenen. De berekening dient plaats te vinden over de gehele looptijd van hun doorlopend krediet. In dit geval werden er in 2005 en 2006 kredieten gesloten.

Het Kifid heeft meerdere gelijksoortige klachten ontvangen van consumenten bij dezelfde kredietverstrekker. Voor deze consumenten zal dezelfde lijn worden gevolgd als in deze zaak.

Klik hier voor het volledige nieuwsartikel.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant