Nieuws: Geen verplichting voor ING om consumenten te wijzen op overschrijding fiscale vrijstelling

De commissie van het Kifid oordeelt dat er geen verplichting was voor ING om consumenten te wijzen op de fiscaliteiten van de Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW).

Volgens consumenten had de bank de verplichting hen te wijzen op de forse overschrijding van de fiscale vrijstelling van de spaarverzekering. Omdat ING dit niet heeft gedaan, heeft zij haar zorgplicht geschonden, aldus de consumenten. De commissie van het Kifid ging hier niet in mee. ING heeft bij de verstrekking van de geldlening enkel opgetreden als geldverstrekker en niet als adviseur. Er was dan ook geen verplichting voor de bank om de consumenten meer dan globaal te wijzen op fiscale overschrijdingen als gevolg van de verstrekte financiering. De schadevordering wordt afgewezen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u het vermoeden dat u schade heeft geleden als gevolg van slecht advies van uw hypotheekadviseur en/of bank? Neem dan hier vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. Ons kantoor heeft ruime ervaring met het procederen tegen banken, tussenpersonen, financieel adviseurs, hypotheekadviseurs, beleggingsadviseurs alsmede vermogensbeheerders.

Lenie Spoor

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant