Nieuws: Heeft u een woekerpolis? Niets doen, helpt niet.

Op woensdag 4 februari 2015 besteedde het televisieprogramma Zembla aan-dacht aan de problematiek die schuilgaat achter de naam “Woekerpolisaffaire”. De uitzending van Zembla had de titel “De voortwoekerpolis”.

In de uitzending van Zembla komt duidelijk naar voren dat woekerpolissen, waaronder begrepen beleggingshypotheken, niet doen en meestal ook niet zullen gaan doen wat ze wel beloofden om te gaan doen, te weten: het aflossen van hypothecaire of andere schulden of het opbouwen van vermogen. Consumenten en ondernemers die een woekerpolis hebben zullen in veel gevallen met een aanzienlijke schadepost geconfronteerd gaan worden.

Uit de uitzending van Zembla volgt dat verzekeraars afnemers van beleggings-verzekeringen vaak niet duidelijk over de mogelijkheden om de schade te verhelpen of om verdere schade te voorkomen adviseren. Verder wordt in de uitzending door derden gesteld dat verzekeraars geen belang hebben bij het oplossen van problemen die afnemers van woekerpolissen hebben omdat dat hun verdienmodel te vergaand zal aantasten.

Wat uit de uitzending van Zembla in ieder geval duidelijk wordt, is dat niets doen de afnemer van een beleggersverzekering / woekerpolis zeker niet verder helpt. Naast het feit dat het verstandig kan zijn om contact op te nemen met een financieel adviseur om de schade naar de toekomst toe te beperken, kan het in veel gevallen ook verstandig zijn om contact op te nemen met een gespecialiseerde rechtshulpverlener of advocaat. Financieel Recht Advocaten.com kan u helpen bij het beperken van de schade of realiseren van een schadevergoeding. Ons kantoor procedeert al jarenlang tegen banken, verzekeraars en tussenpersonen, ook op het gebied van woekerpolissen.

Wij nodigen u uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen om uw casus kort te bespreken en om te bezien of het zinvol is om (verdere) actie te onder-nemen. Klik hier om contact op te nemen met een van onze advocaten.

Klik hier voor de uitzending van Zembla.

Fabienne de Jong

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant