Nieuws: Lakeman probeert informatie loskrijgen in het langslepende renteswapdossier

Lakeman is een financieel activist. Hij treedt op voor tien verschillende MKB-bedrijven. Via een kort geding bij de rechtbank in Amsterdam is onlangs geprobeerd informatie te verkrijgen van ABN Amro. Dit betreft het langslepende renteswapdossier.

De bank heeft tot op heden geweigerd om over te brug te komen met informatie. Het gaat over informatie over complexe financiële contracten. Deze informatie is volgens Lakeman nodig om de hoogte van de schadevergoeding was te kunnen stellen en onderbouwen.

Lakeman is van mening dat de bank doelbewust informatie achterhoudt, met als doel de benadeling te verzwijgen. De bank wordt ervan beschuldigd dat zij de klanten bij de verkoop van renteswaps onvoldoende heeft voorgelicht over de risico’s. hierdoor hebben diverse bedrijven grote schade geleden.

Lakeman stelt dat ABN Amro onrechtmatig heeft gehandeld. Zo zou de bank zijn zorgplicht hebben geschonden, heeft zij klanten verkeerd en onvolledig geïnformeerd en zijn riskante renteswap in tegenstelling tot veilige rentecap verkocht. Het eigen vermogen van de bedrijven nam direct al met vele tienduizenden euro’s af.

Door de opstelling van ABN Amro komt Lakeman in de bewijsproblemen. Daarom heeft Lakeman al eerder een procedure aangespannen tegen ABN Amro om alle schade te vergoeden die de tien bedrijven hebben geleden door de renteswapcontracten. Dit zou ongeveer 7 miljoen euro bedragen.

Informatie over de negatieve startwaarde, maar ook over geheime kredietfaciliteiten die ABN Amro blijkt te hebben, wil Lakeman graag inzien. Hij verzoekt de rechtbank een dwangsom van 50.000 euro per dag op te leggen wanneer de bank de gevraagde informatie niet verstrekt.

Klik hier voor het gehele artikel.

Klik hier om vrijblijvend contact op te nemen met een van onze advocaten.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u als particulier een conflict met een financiële partij? Financieel Recht Advocaten adviseert en procedeert in zaken tegen financiële dienstverleners. Heeft u als ondernemer een conflict met een financiële partij? Financieel Recht Advocaten adviseert over zekerheden, kredieten, renteswaps en dekkingsgeschillen en procedeert in zaken tegen banken en verzekeraars.

Fabienne de Jong

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant