Nieuws: Rabobank rekent negatieve rente per 1 juli

De bank heeft aangegeven per 1 juli een negatieve rente te rekenen voor tegoeden die boven de 100.000 euro uitkomen. Het gaat om een rente van 0,5%. Het betreft zowel zakelijke als particuliere klanten. De bank heeft aangegeven dat de negatieve rente verband houdt met de aanhoudend lage rente in de markt.

Ondanks de aanpassingen zou 95,8% van alle particuliere en zakelijke klanten niet te maken hebben met de negatieve rente. De bank heeft als doel de groep die met de negatieve rente te maken krijgt zo klein mogelijk te willen houden, door de drempel hoog te houden. Toch kan de bank geen garanties voor de toekomst geven aangezien het gaat om aanhoudende lage rentes.

Eerder hebben de ABN Amro, ING en de Volksbank aangekondigd dat per 1 juli negatieve rente zal worden gerekend op lagere spaarsaldo’s. Bij de ING en Volksbank moet over het bedrag boven de 100.000 euro 0,5% rente worden betaald. Bij de ABN Amro betalen klanten pas 0,5% rente bij een bedrag vanaf 150.000 euro.

De banken hebben de besluiten genomen om dat ze al langere tijd te maken hebben met zeer lage rentes in Europa. Daarnaast moeten banken zelf ook rentes betalen aan de Europese Centrale Bank (ECB) ten aanzien van het geld dat zij daar stallen. De rente is laag omdat de ECB poogt de kredietverstrekking te stimuleren, wat positief moet uitwerken op de economie.

Klik hier voor het volledige nieuwsartikel.

Fabienne de Jong

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant