Nieuws: Verzekeraar Klaverblad moet de schade vergoeden inclusief juridische kosten

De verzekeraar is door de rechter tot de orde geroepen. Een ouder echtpaar liet een pan op het vuur staan toen zij hun huis verlieten. De schade werd beraamd op 25.000 euro, maar de verzekeraar ging alleen over tot vergoeding van schade aan de inboedel. De inboedel was met een vettige laag bedekt. Het herstellen van de schade aan de opstal zou ongeveer 11.000 euro bedragen.

De verzekeraar stelde zich op het standpunt dat de schade kwam door het aanbranden van voedsel, waarvoor geen dekking in de verzekering bestond. Van brand is niet aantoonbaar sprake geweest. Wel zijn schroeien, zengen en smelten door hitte van een ander voorwerp gedekt. De verzekeraar meende dat de schade is ontstaan door de rook die vrijkwam door het verkoolde voedsel, de opstal zelf was niet verschroeid, verzengd of gesmolten.

Ook stelt de verzekeraar dat het de intentie was om rook- en roetschade uit te sluiten van de Budget-basis verzekering, wat wel via de Royaal-polis kan worden gedekt. De rechter ziet in de voorwaarden geen aanknopingspunten om mee te gaan in de redenering van de verzekeraar. De rechter is dan ook van mening dat de schade gewoon moet worden vergoed, eveneens als de juridische kosten die het echtpaar heeft moeten maken.

Lees hier de volledige uitspraak.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u ook een geschil met of een klacht over uw verzekeraar? Wordt de uitkering op uw verzekering ten onrechte ingehouden? Neem dan gerust contact met ons op.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant