Nieuws: Vestia treft schikking

De boeken bij woningcorporatie Vestia zijn door Deloitte en KPMG gecontroleerd. De telegraaf heeft op 27 januari 2020 laten weten dat de kantoren zouden hebben ingestemd met een schikking van totaal 84 miljoen euro. De accountants werden aansprakelijk gesteld voor hun rol in het derivatenschandaal. Met de schikking zouden alle lopende rechtszaken rondom Vestia zijn afgedaan.

De woningcorporatie ziet af van verdere rechtsmiddelen. Door de schikking neemt KPMG 2,4% en Deloitte 0,7% van de totale schade die Vestia heeft geleden voor hun rekening. Met dit bedrag zal Vestia haar financiële positie gaan versterken.

Partijen hebben toegegeven samen aan de tafel te zitten, maar willen niet reageren op een mogelijk overeengekomen schikking. Over de inhoud doen beide kantoren geen mededelingen. Wel is medegedeeld dat er gesprekken gaande zijn.

De Vestia-affaire is sinds 2012 een rol gaan krijgen, toen het bedrijf bijna ten onder ging. Dit had te maken met financiële verplichtingen rondom een enorme derivatenportefeuille. De woningcorporatie beschikte niet meer over genoeg liquiditeiten om onderpand te storten van de portefeuille, die bedoeld was om zich te beschermen tegen een stijgende rente.

Lees hier het artikel van de telegraaf.

Financieel Recht advocaten

Wij adviseren en procederen veel op het gebied van zorgplichten (onder andere) tegen accountants. Ook heeft Silver Advocaten een praktijk specifiek op het gebied van beroepsaansprakelijkheidsrecht. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met een va onze gespecialiseerde advocaten.

Wilt u advies over of begeleiding bij financiële problemen of een naderend faillissement? Neem dan contact op met een gespecialiseerde faillissement advocaat of insolventie advocaat.

Neem hier contact op met een van onze gespecialiseerde als u advies wilt over uw rentederivaat. Onze advocaten hebben ruime ervaring met het procederen tegen banken, verzekeraars en vermogensbeheerders.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant