Uitspraak: Bank hoeft geen schadevergoeding voor renteswapproducten te betalen

ABM Amro hoeft geen schadevergoeding te betalen aan een tiental MKB-bedrijven. Dit heeft het hof in Amsterdam besloten. De zaak werd tegen de bank aangespannen door de organisatie Swapschade. De renteswaps zouden zeer omstreden zijn. Het zou gaan om een uiterst schadelijk product dat nooit aan de bedrijven verkocht had mogen worden.

De contracten werden in de periode tussen 20005 en 2008 afgesloten. De tien bedrijven sloten deze contracten om de rentestijgingen te beschermen. Volgens de bedrijven zou de bank bij de verkoop onvoldoende inlichtingen hebben gegeven over de risico’s van de complexe producten. Daardoor zouden de bedrijven schade hebben gelopen van honderdduizenden euro.

Enkele jaren geleden gingen banken al akkoord met een compensatieregeling van 20%. Dat betrof per bedrijf ongeveer honderdduizend euro. Niet iedereen bleek zich daarin te kunnen vinden, waardoor er vandaag de dag nog steeds diverse rechtszaken over lopen. Zo hebben banken in Groot-Brittannië ondernemers voor de volle 100% schadeloos moeten stellen.

Tegen de uitspraak dat de bank geen schadevergoeding hoeft te betalen, is cassatie ingesteld. Aan de Hoge Raad is verzocht om de uitspraak te vernietigen.

Klik hier voor het volledige nieuwsartikel.

Lenie Spoor

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant