Uitspraak: Beleggingsadviseur aansprakelijk voor schade alternatieve beleggingen [eigen zaak]

Op 7 november 2017 heeft het Gerechtshof 's-Hertogenbosch een positief eindarrest gewezen in een zaak van een cliënt van Financieel Recht Advocaten. Dit beleggingsadvies betrof twee alternatieve beleggingen waarmee totaal € 800.000,- aan inleg gemoeid is. Onder meer werd er belegd in het Enhanced Return Fund.

Het Gerechtshof oordeelt dat de beleggingsadviseur zijn onderzoeksplicht en zijn informatie- waarschuwingsplicht heeft geschonden. De beleggingsadviseur is volledig aansprakelijk voor de schade. De schade dient in een aparte procedure te worden vastgesteld.

Klik hier voor het volledige arrest van het Gerechtshof 's-Hertogenbosch.

Inmiddels heeft de A-G zich over deze zaak gebogen. Klik hier voor de conclusie.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u schade geleden als gevolg van het beleggen in alternatieve beleggingsfondsen of via beleggingen in Amerikaanse levensverzekeringen (life settlements), neem dan gerust vrijblijvend contact op met een onze gespecialiseerde advocaten. Zij staan u graag te woord om u van dienst te kunnen zijn in het geval u schade hebt geleden of dreigt te gaan lijden als gevolg van een onjuist c.q. slecht beleggingsadvies van een beleggingsadviseur, bank of vermogensbeheerder. Klik hier voor contact of bel met ons kantoor via 0416-650086.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant