Nieuws: Hypotheekadviseurs begrijpen wet- en regelgeving niet goed waardoor interpretatieverschillen ontstaan

Hypotheekadviseurs hebben veel vraagtekens bij wet- en regelgeving. Niemand zou een eenduidige uitleg kunnen geven. Hierdoor ontstaat interpretatieverschillen over zaken die wel en niet zijn toegestaan. Het Kifid kan in een aantal vragen voorzien in een antwoord, maar de uitspraken staan meestal op zichzelf.

Het gaat bijvoorbeeld om onduidelijkheden over het al dan niet vastleggen van BSN, hoe ver een witwasonderzoek moet reiken, het uitwisselen van data met geldverstrekkers en de inhoud van de wettelijke zorgplicht die aan hen is opgelegd.

Deze onduidelijkheden voor adviseurs zijn ook niet in het belang van de consument. Aan de overheid, toezichthouders en de politiek wordt gevraagd hierover antwoorden te formuleren. Ook wordt gewezen op de invoering van nieuwe wetten. Bij invoering van nieuwe wetten moet worden gekeken naar de uitvoerbaarheid in de praktijk en de mogelijke gevolgen voor de positie van consumenten.

Klik hier voor het volledige artikel op Amweb.nl

Financieel Recht Advocaten

Heeft u een vraag over uw hypotheek, restschuld, het verhogen van opslagen of rente? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden uw vraag graag.

Fabienne de Jong

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant