Nieuws: Kwestie met woekerrente kan banken 500 miljoen tot 1 miljard gaan kosten

ABN Amro, Santander, Vesting Finance en Crédit Agricole kunnen samen zomaar 500 miljoen tot een miljard euro kwijt zijn om klanten die te veel rente hebben betaald over hun doorlopende krediet te compenseren, zo meldt amweb.nl. Rob Goedhart van stichting Geldbelangen heeft deze inschatting gemaakt. Volgens Rob Goedhart moeten na Crédit Agricole ook ABN Amro, Santander en Vesting Finance eraan geloven.

Crédit Agricole heeft reeds 120 miljoen opzij gezet om klanten met een doorlopend krediet te compenseren. Dit alles is in gang gezet door een uitspraak van de commissie van beroep van Kifid. Wie een doorlopend krediet afsluit mocht volgens het vonnis verwachten dat de rente op die lening in de pas blijft met de bankrente. Dit heeft Crédit Agricole niet gedaan, waardoor zij de verschuldigde rente opnieuw moeten berekenen en te veel betaalde rente aan klanten moeten terugbetalen.

Kifid heeft voor klanten van andere banken ook al uitspraken gedaan. Deze banken zijn in beroep gegaan. Volgens Goedhart hebben ABN Amro, Santander en Vesting Finance precies dezelfde producten aangeboden. Het is dus een kwestie van tijd voordat ook deze banken gedupeerde klanten moeten gaan compenseren.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zorgplicht Advocaten

Heeft u vragen hierover? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten.

Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant