Nieuws: Oude adviseur betaalt mee aan fout nieuwe adviseur

Eind 2016 heeft een sloopbedrijf zijn samenwerking met een verzekeringsadviseur beëindigd. Deze opzegging gebeurt mondeling en wordt ook later niet op schrift gesteld. De nieuwe adviseur had als taak de oude verzekeringen op te zeggen, maar heeft hierin verzuimd. Het sloopbedrijf had daarom maandenlang twee pakketten.

De oude verzekering blijkt niet te zijn opgezegd. De oude adviseur ontvangt een rekening van 13.754 euro en stuurt deze rekening door naar het bedrijf. Het sloopbedrijf gaat niet over tot betaling en vraagt ervoor te zorgen dat de aanmaningen ophouden. De oude adviseur wijst erop dat het gebruikelijk is dat de nieuwe adviseur de oude polissen opzegt. Ook nu vindt geen opzegging plaats waardoor een factuur over een andere periode volgt.

De nieuwe adviseur had de ondertekende opzegging al die tijd op zijn bureau liggen. Door omstandigheden liet hij het daar ook liggen. Dit kan niet de oude adviseur worden aangerekend. Echter, de eerste adviseur had naar aanleiding van het contact over de eerste factuur de verzekeringen moeten opzeggen, nu daarover onduidelijkheden bestonden. De oude adviseur had zich ervan moeten verzekeren dat niet opnieuw een misverstand zou ontstaan. Ook had hij hier specifiek navraag na moeten doen toen hij nog steeds geen schriftelijke opzegging had gezien. Daarom moet een deel van de rekening door de oude adviseur worden voldaan.

Lees hier het volledige artikel.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u ook een geschil met of een klacht over uw verzekeraar? Wordt de uitkering op uw verzekering ten onrechte ingehouden? Neem dan gerust contact met ons op.

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant