Nieuws: Rechtbank: Aegon heeft klanten niet genoeg voorgelicht over kosten Koersplan, Vermogensplan en Fundplan

15 jaar lang heeft Aegon haar klanten niet genoeg voorgelicht over de kosten en de hoogte van de overlijdensrisicopremie van Koersplan, Vermogensplan en Fundplan. Dat heeft de rechtbank Den Haag bepaalt nadat claimclubs Woekerpolis.nl en Woekerpolisproces een zaak hebben aangespannen tegen Aegon. Voor de kosten gemaakt door het Koersplan en het Vermogensplan moeten de klanten worden gecompenseerd, zelfs als er al een compensatie heeft plaatsgevonden en ook als de beleggingen tot een positief resultaat hebben geleid.

De hoogte van de compensatie moet volgens de rechter 'in individuele gevallen worden beoordeeld'. Dhr. Flipse van Vereniging Woekerpolis.nl is tevreden over het vonnis. De vereniging Woekerpolis.nl wil zo snel mogelijk met Aegon gaan praten over de definitieve compensatie. Mocht Aegon niet (voldoende) willen compenseren overweegt de Vereniging Woekerpolis.nl om toch in hoger beroep te gaan, aldus dhr. Flipse.

Woekerpolissen bij andere verzekeraars

De woekerpolisaffaire speelt ook bij veel andere verzekeraar. Zo besliste het Kifid dat Nationale-Nederlanden de schade van klanten die een woekerpolis hadden afgesloten moeten vergoeden. Allianz heeft eerder deze week als eerste verzekeraar een akkoord gesloten met 3 claimclubs over de individuele vergoedingen.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u een woekerpolis of vermoedt u er een te hebben? Financieel Recht Advocaten is een advocatenkantoor dat al jarenlang gespecialiseerd is op dit terrein. Indien u hulp of bijstand zoekt om op een gelijk niveau met uw verzekeraar in gesprek te raken of om te weten te komen of u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding, neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

Zie ook vergelijkbare artikelen:


Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant