Nieuws: Verzekeraar ASR veroordeeld tot terugbetalen kosten in Falcon-woekerpoliszaak

Het Financieele Dagblad heeft vandaag (31 januari 2017) een artikel gepubliceerd, waaruit volgt dat een klant volgens de Geschillencommissie van het Kifid onvoldoende was ingelicht over kosteninhouding op de premie van de in de jaren negentig verkochte woekerpolis met de naam Falcon Levensplan. Ook heeft ASR volgens het Kifid ten onrechte geen duidelijkheid geschept over de schommelende overlijdensrisicoverzekering. Verzekeraar ASR moet op grond van de nog niet-gepubliceerde uitspraak van het Kifid de kosten aan de klant terugbetalen.

Opsteker voor lopende (collectieve) woekerpolis procedures

Op het moment dat deze uitspraak van het Kifid verscheen, is ASR (samen met Reaal, Aegon en Nationale-Nederlanden) ook verwikkeld in een collectieve procedure voor de gewone rechtbank. In die collectieve procedure gebruikt de vereniging Woekerpolis.nl, die de belangen van gedupeerde klanten behartigt, deels dezelfde argumenten als in de Kifid zaak. Stef Smit van Consumentenclaim ziet de Kifid uitspraak dan ook als een opsteker voor andere lopende (collectieve) procedures. Volgens Smit zijn er zo'n 200.000 polissen verkocht met de naam Falcon Levensplan en kunnen klanten gemiddeld zo'n € 7.000,= terugkrijgen.

ASR heeft reeds aangekondigd dat zij in hoger beroep gaat tegen de Kifid uitspraak.

Klik hier voor de volledige uitspraak van het Kifid en hier voor het artikel uit het Financieele Dagblad.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u ook een Falcon Levensplan woekerpolis, of heeft u (het vermoeden) dat u een andere woekerpolis heeft? En zoekt u hulp of bijstand, bijvoorbeeld om op een gelijk niveau met uw verzekeraar (zoals Aegon, Nationale Nederlanden of ASR) in gesprek te raken of om te weten te komen of u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding, neem dan hier vrijblijvend contact met ons op. De advocaten van Financieel Recht Advocaten hebben ruime ervaring met het procederen tegen banken, verzekeraars en vermogensbeheerders.

Zie ook vergelijkbare nieuwsberichten:

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant