Nieuws: Verkeerd financieel advies is vaak eigen schuld van de mkb-ondernemer

“Mkb-ondernemers hebben er vaak zelf de hand in dat ze verkeerd financieel advies krijgen”, zo meldt amweb.nl. Dit baseert de website op een onderzoek van mkb-verstrekker Caple.

Caple heeft een onderzoek uitgevoerd onder 368 mkb-ondernemers met minimaal 10 medewerkers. 67% van deze ondernemers gaat ervan uit dat ze voor al hun financiële vraagstukken terechtkunnen bij dezelfde financieel adviseur. Michiel Slinkert, managing partner bij Caple, denkt daar anders over. Hij benadrukt het belang van specialistische kennis in de steeds complexer wordende vraagstukken. Het is volgens hem dan ook goed om meerdere experts in de hand te nemen.

Daarnaast blijkt dat mkb-ondernemers vaak met een bekende in zee gaan als ze een financieel adviseur benaderen, zo geeft 61% aan dat hun financieel adviseur afkomstig is uit het privé-netwerk. Dit zorgt er volgens Slinkert voor dat er minder kritisch wordt gekeken naar de inhoud van het advies.

77% van de Nederlandse ondernemers geeft aan te denken dat hun financieel adviseur niet altijd in het belang van de ondernemer handelt. Meer dan de helft zegt weleens een verkeerd financieel product geadviseerd te hebben gekregen. Ondanks deze kritiek geeft 54% aan dat de financiële advisering uiteindelijk heeft geleid tot een hogere omzet of winstgevendheid.

Lees hier het volledige nieuwsbericht

Financieel Recht Advocaten

Heeft u vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem vrijblijvend contact op met een van onze advocaten.

Lenie Spoor

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant