Nieuws: Verzekeraars nemen extra acties in verband met corona

Zowel verzekeraars als andere financiële dienstverleners hebben extra acties ondernomen in het kader van de aangescherpte maatregelen om het virus tegen te gaan.

ASR gaat werken met twee teams. Deze team zullen afwisselend op kantoor, thuis of op een andere plek werken. Deze maatregel geldt voorlopig voor de komende vier weken. Dit is langer dan de termijn die het kabinet vooralsnog stelt. Tussentijds wordt geëvalueerd om te kijken of aanvullende of vervolgacties nodig zijn.

De maatregelen treffen niet alleen de medewerkers, ook de raad van bestuur doet hieraan mee. Hiermee hoopt ASR de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. Meer dan 90% van de medewerkers kunnen elders inloggen zonder dat problemen ontstaan. Dit komt ten goede aan de continuïteit als medewerkers niet meer naar kantoor zouden kunnen komen vanwege het virus.

Niet alleen bij ASR worden matregelen genomen, maar ook bij de Nationale Nederlanden is een dergelijke test uitgevoerd. De helft heeft thuis gewerkt en de helft op kantoor. Dit leverde geen problemen op.

Achmea heeft extra maatregelen genomen om het thuiswerken extra te stimuleren. Ook gaan evenementen waarbij meer dan dertig deelnemers zijn betrokken niet door. Bedrijfsrestaurants worden tijdelijk gesloten. Hiervoor komt een alternatief.

Bij Forenzen Vivat werkt iedereen thuis die normaliter met het openbaar vervoer reist, werken de collega’s op kantoor op één vaste locatie en is geen fysiek verkeer tussen verschillende locaties. Bezoekers worden momenteel niet ontvangen. Wel zijn er enkele fysieke bijeenkomsten. Wanneer het gaat om een bijeenkomst met meer dan twintig medewerkers, gaat deze niet door. Ook Aegon hanteert de laatste regel.

Bij Adfiz werken alle bureaumedewerkers thuis. Zij moeten wel goed telefonisch en per e-mail bereikbaar zijn. Alle bijeenkomsten zijn opgeschort.

Klik hier voor het nieuwsartikel.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u ook een geschil met of een klacht over uw verzekeraar? Wordt de uitkering op uw verzekering ten onrechte ingehouden? Neem dan gerust contact met ons op.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant