Nieuws: Hof 's-Hertogenbosch oordeelt vernietigend voor ASR in woekerpolisdossier

ASR heeft wederom verloren in een woekerpoliszaak bij het Gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch. De verzekeraar heeft niet duidelijk genoeg uitgelegd hoe de afgesloten beleggingspolis werkte en met name welke kosten er zouden worden ingehouden. ASR dient de onrechtmatig ingehouden kosten (in dit geval ca. € 8.000,=) aan de klant terug te betalen. Eerder dit jaar stelde het hof ASR ook al in het ongelijk.

Verzekeraar heeft onvoldoende transparantie gegeven aan klant over kosten

In het arrest dat op 31 oktober 2017 is gepubliceerd volgt het gerechtshof de stelling van de gedupeerde klant dat hij niet had kunnen weten hoe hoog de kosten waren die de verzekeraar zou inhouden. Het hof overweegt dat te voorzien was dat de kosten niet zouden opvallen voor de klant en dat ASR “per saldo, door deze aanpak en door haar bedoelingen met de verborgen kosten, haar fiduciaire verantwoordelijkheid beschaamd.” Het gebruikelijke verweer van verzekeraars, dat in de jaren 90 de minister en consumentenorganisaties het ook niet nodig vonden om de kosten nader te specificeren, wordt door het Hof van de hand gewezen met de mededeling dat het op grond van die omstandigheid niet vrij staat voor verzekeraars om hun klanten ernstig te benadelen.

Arrest van het Hof biedt mogelijk perspectief voor andere woekerpolisdossiers

De raadsheren van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch hebben in hun laatste arrest pittige uitspraken gedaan. Zo spreekt het arrest naast de hiervoor aangehaalde overwegingen van “(verhulde) bedingen in de algemene voorwaarden” die de klant hebben bewogen tot “het accepteren van voor hem zeer nadelige voorwaarden”.

Ondanks dat het een individuele uitspraak betreft, biedt deze uitspraak mogelijk toch perspectief voor andere gedupeerden met een soortgelijke woekerpolis.

Klik hier voor het volledige arrest van het hof ‘s-Hertogenbosch zoals gepubliceerd op 31 oktober 2017.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u ook een verzekering (woekerpolis) afgesloten bij ASR of een andere verzekeraar en wenst u advies over of bijstand bij het terugkrijgen van de eerste kosten? Neem dan hier vrijblijvend contact op met ons kantoor. We helpen u graag.

Zie ook vergelijkbare nieuwsberichten:

Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant