Nieuws: Bank verleend miljarden aan coronasteun in de vorm van extra leningen of uitstel van aflossingen

Banken blijven steun bieden tijdens de coronacrisis. Sinds de uitbraak hebben Nederlandse banken al voor ruim 26 miljard euro aan steun geboden. De steun werd aangeboden in de vorm van extra leningen of door uitstel van aflossing te verlenen. Maar liefst ruim 163.000 ondernemers en 34.000 particulieren hebben hier gebruik van gemaakt volgens de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

De kredietverlening van banken blijft, ondanks de impact van de crisis, groeien. Wat totaal uitstaat aan krediet is nagenoeg op peil gebleven ten opzichte van vorig jaar.

Door deze mogelijkheden aan te bieden is ruim 3 miljard aan aflossingen uitgesteld. Ondernemers konden 6 maanden uitstel vragen. Deze termijn is bijna verlopen, waardoor binnenkort weer zal worden gestart met aflossen. Banken zijn met alle individuele betrokkenen in contact hierover.

NVB-voorzitter Chris Buijink is terughoudend over de steun. Banken kunnen immers niet iedereen ten tijde van de crisis redden. Indien er een tweede virusgolf komt, wordt verwacht dat grote groepen ondernemers wederom een beroep doen op de bank. Banken zullen blijven doen wat mogelijk is, maar er zullen bedrijven zijn die het niet kunnen volhouden.

Klik hier voor het nieuwsartikel.

Financieel Recht Advocaten

Wilt u advies over of begeleiding bij conflicten over de zorgplicht van banken met betrekking tot een hypotheek of ander financieel product? Neem dan nu contact met ons op.

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant