Nieuws: ABN Amro verdubbelt aantal medewerkers voor opsporen van fraude

ABN Amro heeft nu 2000 mensen in dienst die bezig zijn met het opsporen van financiële criminaliteit. In het afgelopen halfjaar hebben ze speciaal voor het opsporen van financiële criminaliteit duizend mensen in dienst genomen, dit is bijna 9 procent van het totaal aan werknemers van de ABN Amro. Volgens topman Kees van Dijkhuizen zal dit aantal misschien nog wel groeien naar 3000.

ABN Amro is, sinds augustus 2019, op last van De Nederlandsche Bank al haar 5 miljoen klanten aan het doorlichten. De bank heeft haar klantendossiers volgens de toezichthouder niet op orde. Van Dijkhuizen zegt voortgang te boeken met het op orde brengen van de dossiers, hij verwacht dat dit rond 2022 afgerond zal zijn. In de tussentijd loopt er nog steeds een strafrechtelijk onderzoek van het OM naar de bank, het OM en de bank houden hierover vooralsnog hun lippen stijf op elkaar.

Klik hier voor het hele nieuwsbericht op accountant.nl

Financieel Recht Advocaten

Heeft u een geschil met uw bank? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De advocaten van Financieel Recht Advocaten hebben ruime ervaring met het procederen tegen banken, verzekeraars en vermogensbeheerders alsmede tussenpersonen en/of overige dienstverleners.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant