Bank hoeft geen medewerking aan het sluiten van valutatransacties te verlenen

Consumenten hebben onterecht rente betaald over een doorlopend krediet bij de banken van Crédit Agricole. Hierdoor hebben consumenten financieel verlies geleden. Consumenten kunnen op korte termijn dit verlies terugvragen volgens Stichting Geldbelangen. Het zou om honderdduizenden huishoudens gaan, met een totaalbedrag van wel honderd miljoen euro. Het Kifid had eerder al geoordeeld dat de banken sinds 2005 te veel rente in rekening brachten.

De betreffende banken zijn onlangs begonnen met het versturen van brieven naar de klanten. In die brieven is vermeld dat de te veel betaalde rentes vanaf 2008 zullen worden teruggestort. Klanten moeten daar wel zelf op reageren, anders zal er niets gebeuren.

Stichting Geldbelangen dringt consumenten erop aan dat zij niet moeten vergeten de poststukken van de bank te openen en daarop te reageren. Veel consumenten zullen nu in de tijden van corona enveloppen dichtlaten in verband met eventuele schulden.

Mochten consumenten de poststukken al hebben weggegooid, kan via een site worden gekeken of zijn in aanmerking komt voor compensatie.

De banken geven aan een compensatie te bieden vanaf 2008, terwijl het Kifid heeft geoordeeld dat sinds 2005 al te veel rente is betaald. Door te schikken met de bank vanaf 2008 is een eventuele extra compensatie vanaf 2005 niet uitgesloten. Er hoeft namelijk geen finale kwijting te worden gegeven voor de schikking vanaf 2008.

Klik hier voor het nieuwsartikel.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u een vraag over een beleggingsverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij behandelen geen zaken op basis van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand (toevoegingsbasis, zie: www.rvr.org).

Victor Welten

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Laat ons u helpen Laat ons u bellen
Rob Silvertand

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant