Nieuws: Delta Lloyd heeft klanten vermoedelijk jarenlang teveel boeterente laten betalen

Delta Lloyd zou bij klanten die voor 14 juli 2016 hun hypotheek hebben overgesloten of vervroegd hebben afgelost een te hoge boete in rekening hebben gebracht volgens Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. Volgens een artikel in het Financieel Dagblad van 6 februari 2018 beginnen Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond daarom een rechtszaak tegen Delta Lloyd. Vereniging Eigen huis en de Consumentenbond eisen dat Delta Lloyd een nieuwe berekening maakt. Op 14 juli 2016 trad de leidraad van AFM in werking en een woordvoerder van Vereniging Eigen Huis is van mening dat deze leidraad ook zou moeten gelden voor klanten die hun hypotheek voor deze datum hebben overgesloten of vervroegd afgelost.

Te veel betaalde boete kan oplopen tot enkele duizenden euro’s per klant

Er hebben ongeveer 100.000 huiseigenaren hun hypotheek overgesloten naar een lagere rente in de periode tussen 2011 en 2016. Volgens een woordvoerder van VEH bedraagt de te veel betaalde boete soms wel enkele duizenden euro’s. Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond hopen een principiële rechterlijke uitspraak te krijgen over de manier waarop Delta Lloyd de boeterente berekende. Dit is dan ook een proefproces. Indien de rechtszaak wordt gewonnen door Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond verwachten zij dat dit mogelijkheden biedt voor klanten van andere banken om ook de te veel betaalde boeterente terug te krijgen.

De woordvoerder van Vereniging Eigen Huis haalt bij de aankondiging van de rechtszaak nog aan dat er vorig jaar al een ‘moreel’ beroep is gedaan op alle financiële instellingen met betrekking tot het terugbetalen van de boeterente. Delta Lloyd en andere financiële instellingen gaven geen gehoor aan dit beroep en ook had een sommatie geen effect. Het is nu dus afwachten wat deze rechtszaak voor gevolgen zal gaan hebben.

Klik hier voor het volledige artikel van het Financieel Dagblad van 6 februari 2018.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u in de periode tussen 2011 en 2016 uw hypotheek overgesloten en vermoedt u dat u te veel boeterente heeft betaald en wilt u laten onderzoeken of die boeterente te hoog was? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Zie vergelijkbare nieuwsberichten:

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op
Fabienne de Jong

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant