Nieuws: Forensische accountants onderzoeken fraude bij woningcorporatie

Forensische accountants van Deloitte hebben fraude bij de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot onderzocht. Een financieel medewerkster van de woningcorporatie zou in elf jaar in totaal 1,9 miljoen euro naar haar eigen bankrekening gesluisd hebben. Ze deed dit door facturen die op haar afdeling binnenkwamen te vervalsen.

De financieel medewerkster deed dit volgens de accountants van Deloitte helemaal alleen, zonder hulp van mensen binnen of buiten de organisatie. Vooral om deze reden hebben de accountants een plan opgesteld voor Stadgenoot. In het rapport hebben zij verschillende preventie- en controlemaatregelen voorgesteld. Een woordvoerder van Stadgenoot heeft aangegeven dat het bedrijf deze maatregelen heeft overgenomen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u ook een geschil met uw adviseur over uw garantie? Of heeft u het idee dat de verzekeraar of tussenpersoon haar zorgplicht op andere wijze heeft geschonden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. Ons kantoor heeft ruime ervaring met het procederen tegen verzekeraars, banken, tussenpersonen, financieel adviseurs, hypotheekadviseurs, beleggingsadviseurs alsmede vermogensbeheerders.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant