Nieuws: Gerechtshof Amsterdam heeft ING veroordeeld om rente-opslag terug te betalen

Het Gerechtshof in Amsterdam heeft, zo blijkt uit een artikel van het Financieele Dagblad van 2 februari 2018, geoordeeld dat ING ten onrechte aan een klant een rente-opslag heeft doorberekend. Uit het arrest zou volgen dat er voor die rente-opslag in het geheel geen contractuele basis was. ING stelde in die procedure dat ondanks het ontbreken van een contractuele grondslag (dat er dus geen afspraken over waren gemaakt) zij toch de rente mocht verhogen. ING stelde dat dit gebruikelijk zou zijn in zakelijke verhoudingen. Het Gerechtshof heeft vastgesteld dat een dergelijke verhoging alleen doorgevoerd kan worden indien daar afspraken over zijn gemaakt. Indien die afspraken niet zijn gemaakt dan geldt de opslag zoals die in het contract genoteerd staat.

Saillant detail is, zo volgt uit het artikel in het Financieele Dagblad, dat een woordvoerder van ING in 2016 zou hebben verklaard dat zij in hoger beroep gingen om te voorkomen dat er jurisprudentie zou ontstaan waar andere klanten gebruik van zouden kunnen maken. Het lijkt erop dat door de uitspraak van het Gerechtshof Amsterdam het tegenovergestelde is gebeurd.

Klik hier voor het volledige artikel uit het Financieele Dagblad d.d. 2 februari 2018.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u in de afgelopen jaren ook meer rente betaald dan u met de bank had afgesproken en wilt u laten onderzoeken of die verhoging onterecht was? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Zie vergelijkbare nieuwsberichten:

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant