Nieuws: Hypotheekadviseurs van ABN krijgen beroepsverboden opgelegd

Dat meldt Accountant.nl, een website op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De beroepsverboden zijn opgelegd aan tien hypotheekadviseurs van ABN Amro, omdat zij de bankierseed overtraden door een handtekening van een of meer klanten te kopiëren. Het betreffen tijdelijke beroepsverboden, variërend van twee tot zes weken.

ABN Amro had zelf reeds arbeidsrechtelijke sancties opgelegd aan adviseurs

De zaak is aan het licht gekomen na een onderzoek op initiatief van de bank zelf. In plaats van de hersteladviezen naar de klanten te sturen, met het verzoek de slotverklaring (nogmaals) te ondertekenen en retourneren, werd de handtekening van de oorspronkelijke slotverklaring bij het eerste advies gekopieerd. Het ging in het onderzoek om 114 hypotheekadviseurs en om bijna zevenhonderd van ongeveer 9.900 hersteladviezen. ABN Amro legde eerder al arbeidsrechtelijke sancties op aan de betrokken medewerkers en meldde de zaak van 76 hypotheekadviseurs bij de Stichting Tuchtrecht Banken.

Tuchtcommissie: adviseurs hebben vertrouwen van samenleving in de bank geschaad

Het handelen van de bankmedewerkers dient volgens de tuchtcommissie van de Stichting Tuchtrecht Banken te worden gekwalificeerd als niet integer en in strijd met de wet en andere regels die gelden in de bancaire sector. Via dit handelen hebben de bankiers het vertrouwen van de samenleving in de bank geschaad. Bij haar beslissing heeft de tuchtcommissie meegenomen dat de adviseurs tot het kopiëren van handtekening waren gekomen als gevolg van “de druk van het door de bank gecreëerde moeizame werkproces”.

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht van de website Accountant.nl.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u een geschil met uw bank of hypotheekadviseur? En heeft u als gevolg daarvan schade geleden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een eerste overleg. Financieel Recht Advocaten adviseert veel over en procedeert tegen banken, vermogensbeheerders, verzekeraars en andere financiële dienstverleners.

Zie vergelijkbare nieuwsberichten:

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant