Nieuws: Hypotheekverstrekkers mogen geen reclame maken over de snelheid waarmee een hypotheek afgesloten kan worden

Steeds meer hypotheekverstrekkers focussen zich bij reclamecampagnes op de snelheid waarmee een hypotheek kan worden afgesloten. Maar volgens de Autoriteit Financiële Markten (hierna: “AFM”) is het belangrijk dat consumenten goed geïnformeerd worden over de hypotheek, aldus het nieuwsbericht op de website van de AFM. Zij dienen een weloverwogen beslissing te maken over het al dan niet afsluiten van een hypotheek. Een huis kopen is een ingrijpend besluit met financiële gevolgen voor de lange termijn. De AFM wijst daarom hypotheekverstrekkers op de norm voor reclame-uitingen bij hypothecair krediet. Deze zijn al in 2006 opgesteld.

Volgens deze norm mogen hypotheekverstrekkers geen verwijzing of uitlating bevatten waaruit blijkt hoe snel en gemakkelijk het is om een hypotheek af te sluiten. Een hypotheekverstrekker mag enkel informatie verstrekken over de snelheid waarmee een hypotheek kan worden afgesloten indien het niet gaat om een reclame uiting. De AFM benadrukt daarbij dat het juist in een krappere woningmarkt goed is als er een kortere doorlooptijd geldt bij het aanvragen van een hypotheek. Echter, dit dient dan wel zorgvuldig te gebeuren. Dit mag niet betekenen dat huizenbezitters overhaast beslissingen gaan maken. De AFM heeft door middel van een nieuwsbericht op haar website verduidelijkt dat ook hypothecaire kredieten onder de reclame-regels voor krediet van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft vallen.

Financieel Recht Advocaten

Neem hier contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten van Financieel Recht Advocaten indien uw hypotheekverstrekker- af adviseur zijn zorgplicht heeft geschonden. Ook indien u bent overgekrediteerd en aanhikt tegen een restschuld kunnen wij u wellicht van dienst zijn. Onze advocaten hebben ruime ervaring met het procederen tegen banken, verzekeraars en vermogensbeheerders.

Zie ook vergelijkbare artikelen:

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant