Welkom bij Financieel Recht Advocaten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en advertenties binnen uw profiel te plaatsen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? Meer informatie over cookies.
Menu

Opnieuw beleggingsfonds van Ruben Wolf failliet

20 Februari 2019

Begin 2018 plaatsten wij al een nieuwsartikel over het Nederlands Innovatiefonds. Toen waarschuwde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) beleggers in het Nederlands Innovatiefonds omdat er aanleiding was om een overtreding te vermoeden. In oktober 2018 berichtte wij dat uit onderzoek van de AFM bleek dat slechts een deel aan de toevertrouwde gelden daadwerkelijk door het Nederlands Innovatiefonds werden belegt. De AFM legde toen een last onder dwangsom op aan de bestuurder, de heer Ruben Wolf.

Faillissement van NM&EF Premium Projects B.V.

Het Nederlands Innovatiefonds is gelieerd aan verschillende BV's. Het overzicht van de vennootschappen ziet er als volgt uit:

  • Nederlands Media & Entertainment Fonds B.V. (KvK 50680625)
  • Nederlands Media & Entertainment Fonds Bond II B.V. (KvK 57985618)
  • Nederlands Media & Entertainment Fonds Bond III B.V. (KvK 61157856)
  • NM&EF Premium Projects B.V. (KvK 64613968)
  • Nederlands Innovatiefonds B.V. (KvK 64837769)
  • Nederlands Innovatiefonds Bond I B.V. (KvK 67207073)

Op 29 mei 2018 heeft de Rechtbank Midden-Nederland al het faillissement van Nederlands Media & Entertainment Fonds B.V. uitgesproken. Op 19 februari 2019 heeft de Rechtbank Amsterdam een ander onderdeel van het Nederlands Innovatiefonds failliet verklaard. Ditmaal gaat het om NM&EF Premium Projects BV. Mr. D.J. van Dongen is benoemd als curator.

Klik hier voor de publicatie in het Centraal Insolventieregister

Financieel Recht Advocaten

Heeft u, al dan niet op advies van een beleggingsadviseur, belegd in obligaties van het Nederlands Innovatiefonds of daaraan gelieerde vennootschappen zoals NM&EF Premium Projects B.V.? En heeft u schade geleden of dreigt u schade te lijden? Neem hier dan vrijblijvend contact op met een van de advocaten van Financieel Recht Advocaten. Wij procederen over de zorgplicht van aanbieders en beleggingsadviseurs van alternatieve beleggingen of beleggingsobjecten.

Zie vergelijkbare nieuwsberichten:


Terug


Laatste tweets