Nieuws: Romanum opereerde zonder vergunning

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten voor de bedrijven Romanum Capital en Romanum Squadron. Deze zouden opereren zonder AFM-vergunning en waren daarmee in overtreding.

handelen zonder vergunning

De waarschuwing geldt ook voor de J. Jacobs. Hij zette, in ieder geval tot voor kort, de activiteiten van Romanum Capital en Romanum Squadron zelfstandig voort, eveneens zonder vergunning.

Jacobs benaderde Nederlandse consumenten via folders, influencers op sociale media en via mond-tot-mondreclame. Romanum bood aan om zonder eigen geld of inleg te investeren in Amerikaanse technologieaandelen. Bij de werkwijze van Romanum was sprake van het bemiddelen in consumptief krediet, wat niet is toegestaan zonder vergunning van de AFM.

Meerdere kredieten

Romanum sloot voor rekening van de klant één of meerdere kredieten af bij Nederlandse kredietaanbieders. De klant maakte de krediet gelden vervolgens over naar rekeningen van Romanum of privérekeningen van bij Romanum betrokken personen.

Romanum zou daarbij de schuld van de klant overnemen, en de gelden zouden worden geïnvesteerd door Romanum. Uit het rendement zouden de rente en aflossing van het krediet worden voldaan. Klanten konden een extra commissie verdienen voor het aanbrengen van nieuwe klanten.

Financieel Recht Advocaten

Wilt u advies over of begeleiding bij conflicten over het cliëntenonderzoek van banken en de registratie van persoonsgegevens in de Gebeurtenissenadministratie, het IVR, het Incidentenregister en het EVR? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant