Nieuws: Shurgard verkocht peperdure en ongeschikte polissen

Ongekwalificeerd personeel heeft jarenlang verzekeringen verkocht aan huurders. Daarbij is niet de juiste kwalificatie of vergunning voor ingezet.

De brandverzekeringen die bij de verzekeraar werden ondergebracht kostten 20 euro per maand. Hiermee is een verzekerde som van 4.999 euro gedekt. Shurgard had als bemiddelaar door eigen waarnemingen moeten vaststellen dat de waarde van de boxen vaak meer dan 5.000 euro bedroegen. Soms werd er een complete inboedel of bedrijfsvoorraad opgeslagen. Daarbij zijn boxen met een waarde van meer dan twee ton geen uitzondering. De huurders moesten bij het tekenen van de speciale brandverzekering vrijwaring tekenen dat er in de box niet meer dan een paar duizend euro aan waarde lag opgeslagen.

Shurgard heeft als bemiddelaar gehandeld tussen huurders en verzekeringsmaatschappijen. Nevenverzekeringstussenpersonen zijn weliswaar vrijgesteld van een vergunning, maar dat ontslaat Shurgard niet van de zorgplicht.

Wie uiteindelijk opdraait voor de schade van de gedupeerde is nog niet bekend.

Klik hier voor het gehele artikel.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u een dekkingsgeschil of ander conflict over de zorgplicht van uw verzekeraar of assurantiepersoon? Of bent u het niet eens met het oordeel van uw rechtsbijstandsverzekering dat er geen redelijke kans op succes bestaat in uw zaak? Neem dan contact op met de gespecialiseerde advocaten van Financieel Recht Advocaten. Zij staan u graag te woord.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant