Nieuws: Stichting Verliespolis opgeheven

Stichting Verliespolis, een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de VEB, is onlangs geliquideerd. Uit berichtgeving van de initiatiefnemers volgt dat de rol van Stichting Verliespolis de laatste jaren flink was afgenomen. Dat kwam met name doordat er collectieve regelingen met grote verzekeraars werden gesloten, waardoor eventuele juridische stappen tegen diezelfde verzekeraars vrijwel uitgesloten waren.

Sinds de oprichting van Stichting Verliespolis in 2006 zette zij zich in om collectieve regelingen te treffen voor grote groepen klanten met een te dure beleggingsverzekering (in de volksmond woekerpolissen). Als gevolg daarvan kwamen er hoofdlijnakkoorden tot stand met grote verzekeraars als ASR en Nationale Nederlanden. Uiteindelijk werden deze hoofdlijnakkoorden tussen 2010 en 2012 uitgewerkt in concrete vaststellingsovereenkomsten. Op grond van de collectieve regelingen is uiteindelijk ongeveer de helft van de mensen met een beleggingspolis gecompenseerd. Mensen die boven een bepaalde jaarlijkse norm aan kosten voor de beleggingsverzekering betaalden, ontvingen een compensatie. De verzekeraars hebben naar aanleiding van de collectieve akkoorden ca. 3 miljard euro moeten uitkeren.

Stichting Verliespolis betreurt het dat zij geen collectieve regeling heeft kunnen sluiten met veel kleinere verzekeraars. Ook is Stichting Verliespolis er niet in geslaagd om de tussenpersonen collectief aansprakelijk te stellen voor hun rol in de woekerpolisaffaire.

Het in standhouden van Stichting Verliespolis zou jaarlijks tienduizenden euro's kosten, terwijl de stichting nauwelijk noemenswaardige activiteiten meer heeft. Om die reden is de stichting geliquideerd. Vereniging Eigen Huis en VEB bezien op welke wijze zij eventueel in de toekomst een rol kunnen spelen met betrekking tot de woekerpolisaffaire.

Klik hier voor het volledige bericht van Vereniging Eigen Huis en VEB.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u vragen over uw (vermoedelijke) woekerpolis? Denkt u aanspraak te maken op een compensatie of schadevergoeding? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op. Onze advocaten hebben ruime ervaring met het procederen tegen banken, verzekeraars en vermogensbeheerders.

Zie ook vergelijkbare nieuwsberichten:

Fabienne de Jong

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op
Fabienne de Jong

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant