Nieuws: Vermogensbeheerder verduistert geld van cliënten en pleegt valsheid in geschrifte

Een 58-jarige man uit Breda is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar. De man was als vermogensbeheerder actief en verduisterde jarenlang grote geldbedragen van zijn cliënten. Daarnaast waste hij crimineel geld wit en pleegde hij valsheid in geschrifte.

De vermogensbeheerder verduisterde volgens justitie tien jaar lang grote geldbedragen van verschillende personen. De cliënten vertrouwden hem hun geld toe, omdat hij dit geld ten behoeve van belastingontduiking op Zwitserse bankrekening kon zetten. In plaats van de Zwitserse bankrekening werd dit geld op de bankrekening van de vermogensbeheerder zelf gezet. Ook de ten laste gelegde valsheid in geschrifte werd bewezen. De man stelde valse facturen waarmee hij luxe goederen tegen een lagere invoerheffing naar zijn woning op Dominica liet verschepen.

Een vordering tot schadevergoeding werd niet toegewezen. Omdat deze vordering pas kort voor de rechtszaak beschikbaar waren voor de verdediging is de rechtbank van oordeel dat zij onvoldoende de mogelijkheid hebben gehad zich hier adequaat tegen te verdedigen. De vordering worden dan ook niet-ontvankelijk verklaard.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u het vermoeden dat u schade heeft geleden als gevolg van slecht advies van uw hypotheekadviseur en/of bank? Neem dan hier vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. Ons kantoor heeft ruime ervaring met het procederen tegen banken, tussenpersonen, financieel adviseurs, hypotheekadviseurs, beleggingsadviseurs alsmede vermogensbeheerders.

Jamiro van de Wiel

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant