Alle gedupeerden hebben inmiddels een compensatievoorstel gekregen. In totaal hebben al bijna 19.000 deelnemers een totaalbedrag van 1,4 miljard euro ontvangen. Van dit bedrag is daadwerkelijk al 90% uitgekeerd aan de gedupeerden.
Meermaals liep de compensatie vertraging op. Toch lijkt het er nu op dat banken en klanten het boek over de rentederivaten bijna kunnen sluiten. Zo heeft de Tweede Kamer van Minister Wopke Hoekstra te horen gekregen dat de afronding van dit dossier in zicht is. Dit is vooral goed nieuws voor de klanten, zij hebben lange tijd in onzekerheid gezeten over hun compensatie.
Rabobank, ABN Amro, Deutsche Bank, ING, SNS Bank en Van Lanschot hebben aangegeven dat zij hun klanten een passende compensatie hebben geboden voor de rentederivaten die slecht voor hen uitpakten. Van de ongeveer 19.000 deelnemers heeft al 89% het voorstel voor compensatie geaccepteerd. Minder dan 1% probeert via de rechter een (hogere) schadevergoeding af te dwingen. Voor het overige deel loopt het reactietermijn nog om het voorstel tot compensatie te accepteren.
De compensatievoorstellen die worden gedaan, worden beoordeeld door een Externe Dossierbehandelaar (EDB). Wanneer blijkt dat de compensatie te hoog is, hoeft de klant het verschil niet terug te betalen. Wanneer de compensatie te laag blijkt, krijgt de klant wel een aanvullende compensatie. De beoordeling door de EDB is bij vier van de zes banken afgerond. De andere twee banken worden dit jaar afgerond.
Klik hier voor het artikel op Amweb.
Financieel Recht Advocaten
Wilt u advies over of begeleiding bij een conflict met uw tussenpersoon of financieel adviseur? Neem dan nu contact op met een van de gespecialiseerde advocaten van Financieel Recht Advocaten.
Wij staan voor u klaar
- Tegen financiële dienstverleners
- 20+ jaar ervaring
- Eerlijk en transparant