Uitspraak: Rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat Obvion woning niet mag executeren

Op 15 september 2020 heeft de voorzieningenrechter Obvion Hypotheken verboden om een woning te executeren. De eigenaar van de woning had de woning al sinds 2010 met toestemming van Obvion verhuurd. Obvion stelde zich in 2018 plotseling op het standpunt dat zij eenzijdig op die toestemming terug wilde komen. Zij meldde daartoe dat de eigenaar van de woning nooit formeel schriftelijke toestemming van Obvion had gekregen, maar dat Obvion een verhuursituatie slechts had gedoogd.

De voorzieningenrechter merkt op dat Obvion niet zomaar eenzijdig op die toestemming terug mag komen. Obvion heeft aan de opzegging ten grondslag gelegd dat de AFM haarscherp zal controleren en dat de AFM het haar zou verbieden om verhuurde woningen in haar portefeuille te hebben. Ondanks dat Obvion ter zitting scherp bevraagd is door de voorzieningenrechter waar die verplichting stond en waar dat uit volgde, kon Obvion niet aantonen dat zij daadwerkelijk door de AFM verplicht was om woningen die verhuurd zijn op te zeggen.

Obvion Hypotheken wordt veroordeeld om de executie te staken. Tevens veroordeelt de voorzieningenrechter Obvion tot het betalen van een dwangsom indien zij de woning van de eiser opnieuw zou gaan veilen.

Klik hier voor de geanonimiseerde uitspraak.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u ook een probleem met Obvion Hypotheken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant