Financieel Recht Advocaten kan u helpen te bepalen of het verstandig is actie te ondernemen.

Heeft u een woekerpolis of wilt u weten of u een woekerpolis heeft? Financieel Recht Advocaten kan u adviseren en helpen om de schade, die is ontstaan op uw polis vanwege verzwegen kosten bij uw beleggingsverzekering, terug te vorderen.

Al diverse jaren is er veel te doen rondom de woekerpolis. De woekerpolis of verliespolis is een financieel product dat vanaf halverwege de jaren negentig tot en met 2008 in grote aantallen is verkocht door verschillende verzekeraars. Een woekerpolis is een verzekering waarbij met de premie wordt belegd. Deze beleggingsverzekering werd met verschillende doelen verkocht. Vaak werd deze beleggingsverzekering ingezet om de hypotheek af te lossen of om voor een ander doel te sparen. In 2006 bleek dat er veel mis was met een hoop van deze verzekeringen. Er werden vaak te veel kosten ingehouden op deze verzekeringen. Het gevolg was dat op de einddatum plotseling veel minder geld beschikbaar was dan vooraf werd verwacht. Een dergelijke beleggingsverzekeringen werd daarom al snel tot ‘woekerpolis’ of ‘verliespolis’ omgedoopt.

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Rechtszaken rondom woekerpolissen

Inmiddels zijn er al verschillende rechtszaken gevoerd tegen verzekeraars die woekerpolissen aanboden. Veel van deze verzekeraars beweren dat zij niet de zorgplicht hebben die banken hebben. Bepaalde soorten beleggingsverzekeringen lijken echter zeer sterk op de financiële producten die door banken worden aangeboden. Daarom is er geen grond om aan te nemen dat op verzekeraars geen bijzondere zorgplicht zou rusten.

Wat betekent dit voor u?

Als uw verzekeraar zijn zorgplicht schendt, kan hij worden aangesproken op het vergoeden van de geleden schade. Wilt u een compensatie voor uw woekerpolis? Wilt u uw woekerpolis opzeggen? Wilt u uw woekerpolis afkopen of uw woekerpolis oversluiten? Het loont om daarvoor juridisch advies in te winnen. Procederen is een kostbare aangelegenheid, dus het is het belangrijk om vooraf goed op de hoogte te zijn van uw kansen. Financieel Recht Advocaten heeft al jarenlang ervaring met adviseren en procederen in zaken tegen financieel dienstverleners. Wij beoordelen uw zaak en maken een inschatting van de kosten. Als het mogelijk is, behandelen we uw zaak tegen een vaste prijs.

Advocaat voor uw woekerpolis claim?

De eerste stap is om te ontdekken of u daadwerkelijk een woekerpolis heeft. Als u een beleggingsverzekering heeft afgesloten tussen ruwweg 1990 en 2008, dan is de kans groot dat u een woekerpolis / verliespolis heeft. Als blijkt dat u daadwerkelijk een woekerpolis heeft, kunnen we u adviseren over de beste vervolgstap. Er zijn verschillende einddoelen: een compensatie voor uw woekerpolis, uw woekerpolis oversluiten, uw woekerpolis afkopen, uw woekerpolis opzeggen… Wij onderzoeken wat de wenselijke oplossing is en schatten in hoe groot de kans is dat wij dit voor u kunnen oplossen. Zo weet u wat u van ons kunt verwachten.

Een deskundige advocaat voor uw woekerpolis

Financieel Recht Advocaten heeft jarenlange ervaring met het adviseren en procederen in zaken tegen financieel dienstverleners. We hebben met name veel ervaring op het gebied van (compensatie voor) woekerpolissen. Wij kunnen helpen bij: woekerpolis afkopen, woekerpolis oversluiten, woekerpolis opzeggen, compensatie voor woekerpolis / verliespolis. Wij hebben in het verleden onder andere als hoofdadvocaat opgetreden voor de Stichting Woekerpolis Claim. Als hoofdadvocaat stonden we deze stichting bij in onderhandelingen met verzekeraars die woekerpolissen aanboden. Wij zijn daarom zeer goed op de hoogte van de regelgeving rondom woekerpolissen en kunnen zo snel en nauwkeurig inschatten wat uw kansen zijn.

Wat is de beste optie voor u?

Wilt u uw woekerpolis afkopen, uw woekerpolis oversluiten of uw woekerpolis opzeggen? Zoekt u een advocaat voor uw woekerpolis of wilt u een compensatie voor uw woekerpolis claim? Voordat u tot actie overgaat, raden we aan om eerst deskundig juridisch advies aan te vragen over uw kansen en mogelijkheden. Als uw woekerpolis al lang loopt en er in de loop der jaren al veel premie is betaald, kunnen juridische maatregelen zinvol zijn. Als de verliespolis nog niet lang loopt, dan is het de moeite waard om te onderzoeken of een financiële oplossing niet beter is. U zou bijvoorbeeld een compensatie voor uw woekerpolis kunnen krijgen of uw woekerpolis kunnen oversluiten, waardoor u goedkoper uit bent dan met een juridische procedure. Financieel Recht Advocaten biedt u graag deskundig juridisch advies. Zo weet u zeker dat u de juiste stap neemt. Wilt u toch een advocaat voor uw woekerpolis procedure? Dan staan wij voor u klaar.

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant