Welkom bij Financieel Recht Advocaten!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en advertenties binnen uw profiel te plaatsen. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten? Meer informatie over cookies.
Menu

Bankgarantie advocaat

Een bankgarantie is een contract waarin een bank garandeert om een bedrag aan de begunstigde te betalen, indien hij daarop aanspraak maakt. Dit wordt ook wel het trekken of inroepen van een bankgarantie genoemd. Een bankgarantie van ca. 10% is vaak onderdeel van het afsluiten van een hypotheek. Zie hierover ook hypotheek zorgplicht. De bank verbindt vaak voorwaarden aan de bankgarantie. Vaak ontstaan geschillen doordat de bank weigert om de bankgarantie te betalen. In sommige gevallen betaalt de bank ten onrechte het bedrag onder de bankgarantie en ontstaat er een geschil tussen de bank en degene ten behoeve van wie de garantie was gesteld.

Bankgarantie toestemming echtgenoot

In de rechtspraak wordt geoordeeld dat onder omstandigheden de huwelijkspartner toestemming dient te geven aan de andere huwelijkspartner voor het afgeven van een bankgarantie. Dat geldt ook indien u op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd. Indien die toestemming niet wordt gegeven, kan binnen de verjaringstermijn de bankgarantie worden vernietigd.

Contact met een advocaat over bankgarantie

Heeft u een vraag over een bankgarantie neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Relevante uitspraken en nieuwsartikelen:


Terug


Laatste tweets