Nieuws: ABN Amro schikt met hypotheekklanten

Klanten met een Euribor-woninghypotheek krijgen een oplossing. ABN Amro en de Stichting Euribor hebben een akkoord bereikt omtrent een schikking. De betreffende klanten zullen een vergoeding ontvangen van 62,5 procent van de rente-opslagverhogingen in 2009 en 2012 tot maximaal 1 april 2019. Klanten zullen ook een wettelijke rente over de vergoeding ontvangen.

De euribortoeslag tot 1 januari 2023 woedt vastgezet op 1 procent. Vanaf 2025 kan de opslag worden verhoogd tot maximaal 1.2 procent. Dit gaat alleen gebeuren indien daar aanleiding voor bestaat. Dit zal dan ook door de bank worden aangekondigd en helder worden onderbouwd.

In 2009 en 2012 had ABN Amro de opslag verhoogd, omdat de marktomstandigheden hier aanleiding toe gaven. Een aantal klanten ging tegen de verhoging in verzet.

Enkele rechtszaken verder heeft het hof geoordeeld dat de bepalingen waarop ABN Amro heeft besloten de opslag te verhogen, oneerlijk waren en dus niet geldig zijn. Het hof heeft hierbij rekening gehouden met Europese regels en uitspraken.

Klik hier voor het volledige artikel.

Financieel recht advocaten

Bent u van mening dat een bank, verzekeraar, een (assurantie-)tussenpersoon een of financieel adviseur ten opzichte van u niet zorgvuldig heeft gehandeld of een (beroeps) fout heeft gemaakt of op andere wijze zijn of haar zorgplicht heeft geschonden, klik dan hier voor vrijblijvend contact.

Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant