Nieuws: AFM dreigt met miljoenenboete voor Robeco

De autoriteit Financiële markten heeft gedreigd met een boete van 1,8 miljoen euro voor Robeco. De AFM heeft Robeco daarbij tien verbeterpunten aangedragen die voor eind 2021 moet zijn doorgevoerd. Wanneer dit niet het geval is gaat de toezichthouder over tot het innen van de boete. Deze verbeterpunten zien op de risicobeoordeling bij het aannemen van nieuwe klanten. Robeco schiet tekort bij het ‘onderzoeken’ van nieuwe klanten.

Na het ‘dreigement’ van de AFM heeft Robeco besloten per direct te stoppen met het aannemen van nieuwe klanten. Volgens De Waard, woordvoerder van Robeco, is er geen indicatie dat er daadwerkelijk gevallen van witwassen of terrorismefinanciering in het klantenbestand van Robeco zitten. De consumentenstop komt niet erg gelegen voor de vermogensbeheerder. Beleggen is de laatste tijd mateloos populair onder particulieren. Hoelang de stop zal duren is niet bekend.

Lees hier het hele nieuwsbericht

Financieel Recht Advocaten

Heeft u het vermoeden dat u schade heeft geleden als gevolg van slecht advies van uw hypotheekadviseur en/of bank? Neem dan hier vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. Ons kantoor heeft ruime ervaring met het procederen tegen banken, tussenpersonen, financieel adviseurs, hypotheekadviseurs, beleggingsadviseurs alsmede vermogensbeheerders.

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op
Fabienne de Jong

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant