Nieuws: AFM legt boete van ruim 8 ton op

De Autoriteit Financiële Markten (hierna: AFM) heeft wederom diverse bestuurlijke boetes opgelegd. Het gaat in dit geval om Goedekopehypotheek.nl en de eigenaren Don Bandstra en Thomas van Doorn.

Er is een boete van totaal 825.000 euro opgelegd. De boete is opgelegd aangezien het bedrijf in de periode februari 2015 en december 2017 geen integere bedrijfsuitoefening heeft gewaarborgd. De eigenaren zijn daarvoor medeverantwoordelijk.

Goedekopehypotheek.nl had eind 2017 haar vergunning ingeleverd. Daarvoor hield zij zich bezig met het adviseren en bemiddelen rondom hypotheken. Voornamelijk freelancers waren actief in de functie van buitendienstmedewerker. De beloning die de freelancers kregen was afhankelijk van de omzet die zij behaalden. Deze manier van belonen is niet toegestaan.

Daarbij komt het feit dat Goedekopehypotheek.nl klachten van klanten niet in behandeling nam, rekeninghoudend met de vereiste mate van zorgvuldigheid en objectiviteit. Diverse klachten werden aan het Kifid voorgelegd.

Goedekopehypotheek.nl heeft structureel en stelselmatig de wet overtreden. Het doel was het behalen van een zo hoog mogelijke omzet. De klant was ondergeschikt.

Goedekopehypotheek.nl is niet meer actief op de markt. Toch vindt de AFM het belangrijk een boete op te leggen. Hiermee hoopt zij duidelijk te maken dat een dergelijke praktijk niet wordt geaccepteerd en daartegen wordt opgetreden.

Klik hier voor het nieuwsartikel.

Financieel Recht

Lijdt u schade of dreigt u schade te gaan leiden als gevolg van zorgplichtschending door uw accountant, bank of vermogensbeheerder? Of wilt u op gelijkwaardig niveau met hen in contact treden omdat een en ander niet goed aanvoelt? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

Lenie Spoor

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant