Nieuws: Akkoord crowdfundingregels op Europees niveau

De lidstaten en het Europees Parlement hebben afgesproken de regels voor crowdfunding EU-breed te harmoniseren, meldt het Financieele Dagblad. Vooralsnog waren crowdfundigwebsites vaak gebonden aan de grenzen van het land van herkomst. Daar komt nu dus verandering in, de nationale licentie van de crowdfundingplatforms is nu in heel de Europese Unie geldig.

Het wordt makkelijker om kapitaal aan te trekken omdat de platforms meer potentiele investeerders kunnen bereiken. Volgens Corine Nagtegaal, Europarlementariër, is het voor kleine platforms straks makkelijker opschalen. Nederland bijvoorbeeld heeft veel kleine en middelgrote bedrijven én startende, innovatieve ondernemingen, zegt Nagtegaal. ‘Juist zij hebben doorgaans meer moeite een lening bij de bank te krijgen dan het grootbedrijf, ook vanwege strenge bankenregels waardoor het bankwezen minder risico’s durft te nemen. Als alternatief kunnen start-ups en het mkb via crowdfunding aan financiering proberen te komen.’

Crowdfundingplatforms moeten daarnaast meer rechtsbescherming geven aan investeerders. Er is afgesproken welke informatie van het leenproject minimaal aan investeerders verstrekt moet worden. Zodat investeerders goed op de hoogte zijn van de financiële risico’s die aan de investering kleven. Ook krijgen investeerders vier dagen bedenktijd.

Lees hier het hele artikel van het Financieele Dagblad.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u vragen hierover? Neem hier contact op met een van onze advocaten.

Rob Silvertand

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant