Nieuws: Allianz hoeft schade door supercel niet te vergoeden

Een supercel heeft enorme schade aangericht bij een varkensfokbedrijf. In hoger beroep is bepaald dat de verzekeraar de schade van 75 mille niet hoeft te vergoeden. De rechtbank had eerder geoordeeld dat de verzekeraar wel moest vergoeden.

Een zeer zware onweersbui (supercel) veroorzaakte in juni 2016 enorm veel schade aan onder meer staldaken. De hagelstenen van wel 10 centimeter doorsnee zorgde voor veel gaten in daken. Door stijgstromen werden de hagelstenen omhoog geblazen. Hierdoor kunnen zij uitgroeiend door ijsballen door langer in de bui te circuleren. Ze kunnen door de valwinden een verhoogde valsnelheid bereiken.

De schade zorgt ervoor dat vele rechtszaken ontstaan tegen diverse verzekeraars. De meeste zaken gingen om gevallen waarbij hagelschade buiten de dekking viel. Allianz wilde niet tot vergoeding overgaan. De man had wel stormschade in zijn polis, maar geen hageldekking. Allianz had de schade al vergoed, maar de man moet nu het bedrag van 75.000 terugbetalen. Ook de kosten voor het proces komen voor zijn rekening: ongeveer 20 mille.

Klik hier voor het gehele artikel.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u een dekkingsgeschil of ander conflict over de zorgplicht van uw verzekeraar of assurantiepersoon? Of bent u het niet eens met het oordeel van uw rechtsbijstandsverzekering dat er geen redelijke kans op succes bestaat in uw zaak? Neem dan contact op met de gespecialiseerde advocaten van Financieel Recht Advocaten. Zij staan u graag te woord.

Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant