Nieuws: Beleggers in Burger King-filialen gedupeerd

Vanaf 2010 hebben bijna negenhonderd Nederlandse particulieren voor ruim 17 miljoen euro belegd in zes Duitse vestigingen van Burger King. Dat gebeurde via beleggingsfonds Burger Funds. Met deze investeringen werden panden gekocht van een Duitse franchisenemer, die vervolgens terug werden verhuurd aan diezelfde Duitse franchisenemer van Burger King. Aan de beleggers werden rendementen van 7,5% tot 12% per jaar beloofd. Al kort na de start van Burger Funds, bleek dat de Duitse Franchisenemer in financiële problemen zat, hetgeen in 2012 resulteerde in een faillissement. Veel van de beleggers zagen niets van hun inleg terug.

Woede richtte zich tegen oprichter Rob Wegner

Het desastreuse einde van Burger Fund bracht dus grote schade mee voor de beleggers. De beleggers richtten hun misgenoegen vooral tegen Rob Wegner, de bedenker en voormalige beheerder van Burger Funds. De beleggers nemen het Wegner kwalijk dat hij niet heeft gewaarschuwd toen het dreigde mis te gaan. Andere beleggers stellen te zijn misleid. In 2016 deden honderden beleggers aangifte tegen Wegner. De AFM legde hem een boete van € 5.000,00 op en maakte dit besluit publiekelijk bekend als waarschuwing voor de oneerlijke handelspraktijken.

Wegner wil zijn naam publiekelijk zuiveren ten overstaan van de rechter

Het Financieele Dagblad meldt in een nieuwsbericht van 3 juli 2018 dat Wegner op 29 juni 2018 in de rechtbank stond in deze kwestie. Daar nam hij het op tegen de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Wegner stelde voor de rechter dat hij beleggers tijdig heeft gewaarschuwd. Ook deugde het onderzoek van de AFM niet, dat ten grondslag ligt aan de door hem verbeurde boete. Volgens Wegner liet de AFM zich inpalmen door oud-CDA politicus Clemens Bosman. Die wist Wegner buiten spel te zetten en haalde daarna de Burger Funds leeg, aldus Wagner. Bosman heeft dit verhaal in alle toonaarden ontkent.

De AFM stelde ten overstaan van de rechter dat Wegner via Burger Funds hoge rente en snelle aflossing beloofde, maar dat daarvan niets terecht kwam. Volgens de AFM raakte veel beleggers hun inleg kwijt omdat zij niet tijdig en correct werden geïnformeerd over de risico’s.

Klik hier voor het volledige artikel uit het Financieele Dagblad (FD) d.d. 3 juli 2018.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u ook schade geleden op uw beleggingen en bent u van mening dat u onvoldoende bent geïnformeerd over de risico’s en voorwaarden door een financieel dienstverlener of adviseur? Of is aan u een te risicovol beleggingsbeleid geadviseerd? Neem vrijblijvend contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten. De advocaten van Financieel Recht Advocaten hebben ruime ervaring met het procederen tegen banken, vermogensbeheerders, beleggingsadviseurs en andere financiële dienstverleners. Klik hier voor een vrijblijvend eerste contact.

Zie vergelijkbare nieuwsberichten:

Joost Papeveld

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 20+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op
Fabienne de Jong

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 20+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant