Nieuws: Consumentenbond bereikt akkoord met Allianz omtrent woekerpolissen

De woekerpolis-affaire speelt al vele jaren. In 2006 werd duidelijk dat beleggingsverzekeraars jaren lang te hogen kosten rekenden voor hun verzekeringen. Polishouders lieten verzekeraars met hun premie beleggen, maar de verzekeraars hebben hierbij hun klanten onvoldoende geïnformeerd over de kosten die zij hierbij in rekening brachten. De Consumentenbond is naast Allianz ook nog in procedures verwikkeld met ASR en de Nationale Nederlanden.

Bij Allianz gaat het om beleggingsverzekeringen van Abbey Leven, FinLife, Royal Nederland Levensverzekering, Universal Leven en Zwolsche Algemeene. Aanmelden bij de Consumentenbond met polissen van Allianz is niet meer mogelijk.

De Consumentenbond kreeg in 2017 al een schikkingsvoorstel van Allianz, die werd door de bond niet geaccepteerd omdat deze te laag zou zijn. Nu zijn de partijen er dus wel uitgekomen. Hoever mensen er precies een vergoeding krijgen en hoeveel Allianz hieraan kwijt is, houden de partijen geheim. Wel is bekend dat gedupeerde polishouders minimaal 500 euro krijgen, dit bedrag kan in een enkel geval oplopen tot enkele tienduizenden euro’s.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Financieel Recht Advocaten

Heeft u vragen hierover? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten.

Wesley van Elven

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant