Nieuws: Crédit Agricole neemt voorziening van 90 miljoen euro op voor gedupeerde klanten

Crédit Agricole trekt bijna 100 miljoen euro uit voor de zaak omtrent Nederlandse woekerrente, zo meldt het Financieele Dagblad.

Crédit Agricole moet Nederlandse klanten terugbetalen omdat het te veel rente heeft gerekend op doorlopende kredieten. Donderdag bevestigde de commissie van beroep van het klachteninstituut een eerdere uitspraak waarbij een klant in het gelijk was gesteld. Terwijl de marktrente de afgelopen jaar flink is gedaald, bleef de rente op doorlopende kredieten hoog. Het verschil van de marktrente en de doorlopende kredieten had tijdens de looptijd gelijk moeten blijven, dit is niet gebeurd.

Volgens Rob Goedhart van stichting geldbedragen betekent de uitspraak dat consumenten te veel betaalde rente terugkrijgen van een tiental andere banken die onder Crédit Agricole vallen. Volgens Goedhart gaat het om zo’n 400.000 gedupeerde klanten. Crédit Agricole heeft dan ook een voorziening van 90 miljoen euro opgenomen voor compensatie van gedupeerde klanten. Goedhart heeft 140 dossiers bekeken en stelt vast dat er een gemiddeld schadebedrag is van 8.000 tot 9.000 euro. “Als alle gedupeerden gaan claimen komt het schadebedrag al snel boven een half miljard uit.”

Lees hier het hele nieuwsbericht

Financieel Recht Advocaten

Bent u ook ontevreden over uw bank, verzekeraar of vermogensbeheerder? Wij hebben ruime ervaring met het procederen tegen banken, verzekeraars en vermogensbeheerders alsmede tussenpersonen en/of financieel adviseurs. Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier.

Neslihan Karacaoglan

Wij staan voor u klaar

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant
Neem contact op

Wij helpen u graag

  • Tegen financiële dienstverleners
  • 10+ jaar ervaring
  • Eerlijk en transparant